Een klysma per persoon!

Gebruik jouw klysmaset alleen voor jezelf en deel hem niet met iemand anders. Ieder mens heeft immers zijn eigen specifieke darmflora en bijhorende weerstand. De darm is een soort filtersysteem van opname en afscheiding. Via de ontlasting en de darmen kunnen heel gemakkelijk ziektes overgebracht worden. Een klysma is er ter ondersteuning van je gezondheid en niet om ziektes te verspreiden.

Reinigen van de materialen

De set is klaar voor gebruik, maar komt natuurlijk uit een productieproces. Het is raadzaam deze even door te spoelen voor het eerste gebruik. Niet alle onderdelen van de set zijn geschikt te worden uitgekookt na gebruik. Om die reden wordt een algemene reiniging en desinfectie zoals hieronder aangeraden. Wanneer een artikel wel uitkookbaar is, wordt dit in de webshop per artikel expliciet vermeld.

Instructies voor reiniging en desinfectie:

Haal de canule van de set en spoel deze goed schoon met warm water. Zorg dat er geen ontlastingsresten in de canule achterblijven. Doe dit ook met de rest van de set, al zullen daar geen ontlastingsresten verwacht worden. Hierna laat u de onderdelen grondig drogen, voordat u deze opbergt. Indien meerdere personen in uw huishouden zich bezighouden met darmspoelingen, zorg dan dat ze apart worden opgeborgen.

Wilt u de set desinfecteren, doe dit dan niet met chloor of Dettol. Resten hiervan moeten immers niet in het lichaam komen. Een beter alternatief is een oplossing van zuiveringszout of waterstofperoxide. Van deze laatste oplossing heeft u een concentraat van 3% nodig.

Mocht een bepaald deel van de set niet meer goed gereinigd kunnen worden, vervang deze dan. Losse onderdelen zijn in de webshop verkrijgbaar.

naar thuiswinkel Lekker in m'n vel
naar thuiswinkel Lekker in m'n vel